Bölüm Hakkında

Bölüm Hakkında Bilgiler
 

1. Program Hakkında

Programı dili Türkçe'dir. Bölüm Başkanı Doç. Dr. İskender Gümüş'tür. Programın süresi 4 yıl, azami süresi 7 yıldır. Programda, "Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı", "Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı", "Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı" ve "Hukuk Bilimleri Ana Bilim Dalı" olmak üzere 4 ana bilim dalı bulunmaktadır.

“Kamu Yönetimi” Bölümü, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Üniversitemiz Senatosunca alınan karar gereği bölümümüzün adı 2017-2018 eğitim-öğretim yılında “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” olarak değiştirilmiştir.

2. Program Profili

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, sosyal bilimler alanında farklı disiplinlerin sentezlenmesi temelinde ortaya çıkan disiplinler arası bir bölüm olması nedeniyle öğrenciler çok yönlü bir eğitim almaktadır. Bu durum öğrenciler için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu özellikler, kamu yönetimi mezunlarının çok farklı alanlarda çalışmasına olanak sağlamaktadır.

3. Program Yetkilileri

Programda yer alan öğretim üyeleri ve kurul/komisyonlar.

3. Kurumsal Destek ve Finansal Kaynaklar

Kurumsal destek, yapıcı liderlik, finansal kaynaklar ve bütçe politikaları kapsamında Bölümümüz ve Üniversite bünyesindeki lisans programlarının kalite, gelişim ve sürdürülebilirliği ile ilgili gerekli idari destek ve parasal kaynaklar Üniversitemiz tarafından sağlanmaktadır. Fakültemiz bünyesinde çalışan 8 idari personel Bölümümüz idari işlerinde de görevlidir.

4. Alınacak Derece

Program tamamlandığında verilecek kazanılan derece: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Lisans Derecesi

5. Kabul Koşulları

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında gerekli başarının sağlanmış olması gerekir.

6. Üst Kademeye Geçiş

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan mezunlar, başvuracakları yükseköğretim kurumunun ve programın gerekliliklerini sağlamak koşuluyla ulusal ve uluslararası yüksek öğrenim kurumlarında ikinci ve üçüncü düzey (yüksek lisans ve doktora) programlara başvurabilirler. Bölümümüz kapsamında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programları bulunmaktadır.

7. Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerimiz Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 12. maddesine göre dört yıllık öğrenim süresi olan lisans programlarından mezun olabilmeleri için 240 AKTS kredisini tamamlamak zorundadırlar.

8. Önceki Öğrenmenin Tanınması

Kırklareli Üniversitesi yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır ve bu derslerin öğrenme çıktıları Kırklareli Üniversitesi’nde kayıtlı programınki ile uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutar.

9. Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra, aldıkları dersler ve ilgi alanlarına göre başta kamu sektörü olmak üzere, ulusal ve uluslararası firmaların farklı iş kollarında istihdam edilebilmektedir. Kamu sektöründe başta kaymakamlık, idari hâkimlik ve müfettişlik gibi idari pozisyonlarda görev alabilmektedirler Özel sektörde ise öğrencilerin yeterlilikleri ölçüsünde bankacılık gibi çok çeşitli iş kollarında istihdam olanağı bulunmaktadır.Bölüm mezunları aynı zamanda yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.

10. İstihdam Olanakları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunlarımız; idari yargı hakimliği, kaymakamlık, uzmanlık kadroları, müfettişlik ve müfettişlik yardımcılığı, mülki idare amirliği gibi kadrolarla birlikte Devlet Personel Başkanlığı (DPT), Sayıştay, Rekabet Kurumu gibi kamu kurumlarının yurt içi ve yurt dışı birimlerinde de çalışabilmektedir. Ayrıca; kamu ve özel sektöre ait bankalar, sigorta ve muhasebe şirketleri gibi finans sektörü alanlarında da istihdam edilebilmektedirler. İlgi duymaları halinde Akademisyenlik, mali müşavirlik, insan kaynakları da mezunlarımızın çalışabilecekleri diğer alanlardır.

11. Program Çıktıları

Bölümümüz program öğrenim çıktıları için tıklayınız.

12. Dersler

Program kapsamında sunulan dersler için tıklayınız.

13. Ders & Program Yeterlilikleri İlişkisi

Her dersin programın yeterlilikleri ile olan ilişkisine Eğitim Bilgi Paketi'nde yer alan "PY - Eğitim Planı İlişkisi" sekmesinden ulaşılabilir.

14. TYYÇ & Program Yeterlilikleri İlişkisi

Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ile program yeterliliklerinin uyumu için tıklayınız.

Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi